Mikko Räsäsen tulevaisuus

Uusi esityspäivä on lauantaina 12.3.2022 klo 13.00. 

Vanhat varaukset ovat voimassa. Jos haluat peruuttaa varauksen, ilmoita Tuula Törmäselle. 

Uusi viimeinen maksupäivä on 9.2.2022. 

Uudet varaukset myös 9.2.2022 mennessä.


Mika Ripatti

MIKKO RÄSÄSEN TULEVAISUUS

Rehti draama, jolla on karheat kädet ja lämmin sydän

Kaupungin työmies Mikko Räsänen on kokenut suuren menetyksen ja yrittää selviytyä arjestaan pian kahdeksantoista täyttävän poikansa Aapon kanssa. Mikko on kaupungin rakentaja toisessa polvessa. Mikon työmaalla on käynnissä vesihuollon saneeraus, mutta projektia myydään yleisölle pyörätienä.
”Onhan se kauniimpi kertoa kaupunkilaisille, että me rakennetaan pyöräkaistaa, kuin että teidän paskat ei enää mahdu vanhoihin putkiin”, sanoo urakan johtaja, insinööri Kimmo Niemi.

Pormestari on järjestänyt työmaalle striimattavan ”Kaupunkitapauksen”, jonka idea on näyttää suoran nettilähetyksen muodossa veronmaksajille, kuinka luvattu pyörätie on jo valmis. Pyörätiestä ei tosin ole valmiina metriäkään, sillä tarkoitus on tehdä viemäreitä ja vesijohtoja, ei pyörätietä. Työnjohtaja käskee rakentamaan striimausta varten pätkän pyörätietä purettavaksi heti tapahtuman jälkeen.

”Jos ne haluaa pr-tempauksen työmaalle, niin kerrotaan veronmaksajille meidän tuntipalkat. Mitä Pavel saa? Yksitoista euroa? Etumiehelle viistoista, kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Näytetään se.” Mikko Räsänen ehdottaa.

Työmaa-alueella polkupyörineen harhaileva, Kaupunkitapauksen tuotannosta vastaava palvelumuotoilija Lasse Kosonen ajautuu yhteenottoon Mikon kanssa. Mikko ja Lasse joutuvat selvittämään paitsi keskinäisiä välejään, myös yhteiskunnan yleistä tilannetta. ”Ei meillä oo enää luokkarajoja, joita ei vois ylittää”, Lasse väittää. 

Mikko Räsäsen tulevaisuuden on kirjoittanut Mika Ripatti. Kyseessä on trilogian kolmas osa, edelliset osat olivat yleisö- ja arvostelumenestykset There’s no Harri (2012) ja Vakavuusongelma (2016).


Helsingin Kaupunginteatteri lauantaina 12.3.2022 klo 13.00

Hinta 57 € ( sisältää lipun ja bussimatkan )

Ilmoittautuminen ja maksu 9.2.2022 mennessä

tuula.tormanen53@gmail.com , 040 707 9799

Tilille FI37 2095 1800 0346 21 , viite 1012